Vallás és tudomány újraértelmezve

aleks3.jpg

"A tudomány arról szól, hogy milyen a világ, a vallás pedig arról, hogy milyennek kellene lennie a világnak." - René Descartes

400 évvel ezelőtt, Descartes korában a tudomány valamivel tisztább formában lehetett jelen és kevésbé szennyezték be olyan fogalmak, mint korunkban a fogyasztói társadalom, a social media vagy a részvényindexek. Aleksandar Todorovic viszont pont ezt a tisztátalanságot figurázza ki. Napjaink tech vezetőit, a világpolitikát és a fogyasztói társadalmat állítja pellengérre, ahogy festményein összemixeli a vallási művészetet és korunk társadalmi kérdéseit. A képek ezzel elvesztik szakrális jellegüket, de közben rávilágítanak arra, hogy a tudományba vetett hit és elvakultság is lehet annyira ártalmas, mint a vallási fanatizmus. 

aleks6.jpg

Műveiben a gyíkember Zuckerberg likeokkal leplezi a lehallgatásunkat, Elon Musk egy vastagabb joint elpippantása után kilő egy autót a világűrbe, mert az jót tesz a részvényeknek, a táplálékpiramis a gyorséttermek kínálatára szűkül és mindenhonnan megpróbálnak manipulálni. 

aleks2.jpg

Így 400 évvel később, talán kijelenthetjük, hogy a vallás és a tudomány kezet foghat, mert egyikük sem feltétlen arról szól, hogy milyen vagy, hogy milyennek kéne lennie a világnak. 

aleks4.jpg

aleks5.jpg

aleks7.jpg

aleks8.jpg

aleks9.jpg

forrás


HA TETSZETT KÖVESS MINKET MINDENHOL ÉS NEM MARADSZ LE SEMMIRŐL!


Facebook Instagram Youtube Pinterest Vimeo

A bejegyzés trackback címe:

https://neonkult.blog.hu/api/trackback/id/tr715002456

midnight coder 2019.08.12. 20:13:47

Azért ez csak egy igen pici szelete a dolognak. Jó pár dolog felfért volna még a mai világunkból a túltolt PC-tõl az életmód/táplálkozás körül kialakult hypeon át a környezetvédõk látványos, de semmitérõ akcióiig.

midnight coder 2019.08.12. 20:16:19

@Alick: Azért ez utóbbiból hiányzik az úgynevezett tehetség.

Pipas 2019.08.13. 06:42:25

A képeknek semmi köze a tudományhoz. Az arcok egyike sem "tudós", egyike sem tett hozzá semmit a tudományhoz, egyiküknek sincs semmi köze a tudományhoz.

Sőt, igazából a legtöbbjük tudományellenes. Trump például egyértelműen tudományellenes, ismertek az evolúcióról nyomott paneljei. Musk meg egy szélhámos, tudománytalan butaságokat terjeszt.

"közben rávilágítanak arra, hogy a tudományba vetett hit és elvakultság is lehet annyira ártalmas"

A tudomány soha nem követelte meg a hitet, a vallás viszont mindig is hitet követelt. A tudomány érveken alapul, a vallás elveti az érveket. A tudomány elveti a tekintélyelvű érvelést, a vallás előszeretettel használja.

Akit a tudományban vetett elvakult hit vezet, az tudománytalan, sőt tudományellenes. Szóval nem, nem lehet olyan ártalmas, amit az is mutat, hogy egyetlen karaktert sem tudott felmutatni, aki vakon hitt volna a tudományba.

Pipas 2019.08.13. 06:44:20

@MAXVAL bircaman közíró: "Igen, a szcientizmus egy inkoherens vakhit."

Igen, és csak a képzeletedben létezik. :D

Trump mint scientista. :D Azért be kell rosálni tőletek, nem akármennyire toljátok a cuccost. :D

Pipas 2019.08.13. 06:47:46

@midnight coder: "Azért ez csak egy igen pici szelete a dolognak. Jó pár dolog felfért volna még a mai világunkból a túltolt PC-tõl"

Ami tudománytalan.

"az életmód/táplálkozás körül kialakult hypeon át"

Ami többnyire kimondottan áltudományos.

"a környezetvédõk látványos, de semmitérõ akcióiig."
Aminek egy része áltudomány, a többi meg csak simán politika.

Ez öregem kábé az a szint, mintha azt mondtad volna, hogy a tudomány káros, mert a Jupiter együtt áll a Vénusszal és az megzavarja a női princípumot. :D

2019.08.13. 07:43:30

A posztoló egyszerűen nincs tisztában a tudomány jelentésével, valami egész mást ért rajta, nem tudom pontosan mit, de hogy nem a tudományról beszél, az zicher.

2019.08.13. 07:45:08

@MAXVAL bircaman közíró: a kereszténység, az az inkoherens baromságok gyűjtőhelye, nem a tudomány, te sötét putyinféreg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 07:59:02

@Pipas:

Az ateizmus mai fő alakja a szcientizmus. Az a hit, hogy a tudomány mindenható.

2019.08.13. 08:25:50

@MAXVAL bircaman közíró: te a wmiki vagy bazmeg, most esett le :)

2019.08.13. 08:28:29

@MAXVAL bircaman közíró: vallási fanatikussal felesleges erről vitatkozni, mert úgyis mindenre van egy cáfolhatatlan hitalapú válasza. Szóval kár szót pazarolni veled a kereszténységre, mert vakhívő vagy, korlátolt és ostoba. A tudomány lényege ellenben a bizonyítás, a tapasztalat és a tételek cáfolata. De te maradj az öreg szakállas haverodnál meg az öngyilkos fiacskájánál, az a te szellemi szinted.

Pipas 2019.08.13. 08:28:30

@Eugene Horse: Oh, nem, a wmiki nem tud kihozni a sodromból, a birca bármikor. Nem tudom pontosan mi a különbség, de detektálni már képes vagyok. :D

2019.08.13. 08:29:51

@Pipas: már nem először gyanús, hogy a kettő ugyanaz. Hasonlóan korlátolt mindkettő, és hasonlóan ugyanazt a pár dolgot mantrázzák mindenre. De ha nem ugyanazok, össze kéne jönniük, a bircáról már kiderült, hogy meleg, neki biztos tetszene.

Pipas 2019.08.13. 08:33:44

@MAXVAL bircaman közíró: "Az ateizmus mai fő alakja a szcientizmus. Az a hit, hogy a tudomány mindenható."

Én még egyetlen ateistától sem hallottam vagy olvastam olyat, hogy a tudomány mindenható lett volna, azt viszont, hogy az ismereteinknek, a tudománynak korlátai vannak minden egyes általam ismert ateista buzgón ismételgette.

Nyilván ismerik a Heisenberg féle határozatlansági relációt, Gödel nem-teljességi tételét, ezeket már a gyerekek is ismerni szokták, úgyhogy nincs választásuk ebben a kérdésben, el kell fogadniuk, hogy a tudomány nem midnentudó és pláne nem mindenható.

Már megint a vallásos emberek hibáit próbálod meg másokra vetíteni. A vallásos emberek hiszik azt, hogy van olyan, hogy "mindenható", a tudomány álláspontja az, hogy amíg nem hozol rá komolyan vehető érveket, addig nyugodtan feltételezhetjük, hogy nincs ilyen.

2019.08.13. 08:44:49

@Pipas: mivel birca valláskárosult, képtelen másképp látni a világot, csak vallásos dogmákon és a megkérdőjelezhetetlen hiten keresztül. Ezért feltételezi, hogy ha valaki inkább a tudományt tartja irányadónak a világ kérdéseire keresett válaszokban, akkor szükségszerűen vakhittel teszi azt, hiszen magából indul ki. Ezért is értelmetlen vele beszélgetni erről (meg másról is) mert van egy torz képe a világról, és csak az alapján képes másokat látni.

midnightcoder2 2019.08.13. 09:06:21

@Pipas: Igazából ezek a képek szerintem nem a tudományról akarnak szólni, hanem a fogyasztói társadalomról, ahogy az a tudomány eredményeit használja. Kicsit Hieronymus Bosch utánérzés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 09:13:17

@Eugene Horse:

Nincs bizonyítás axiómák nélkül, azok pedig eleve nem bizonyíthatóak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 09:23:27

@Pipas:

Minden tudományvallás-hívő szentül hiszi: a tudomány mindenre képes választ adni.

Pipas 2019.08.13. 09:45:27

@midnightcoder2: "hanem a fogyasztói társadalomról, ahogy az a tudomány eredményeit használja"

Persze, de a cikk meg nem erről beszél. Másrészt viszont a vallásos emberek is ugyanúgy használják a tudomány eredményeit, úgyhogy eléggé tárgytalan a dolog erről cikket írni.

Mondjuk kivétel az amish-ok, azokat becsülöm is ezért. Vallásosak, nem jön be nekik a tudomány, de legalább nem képmutatóak, elvetik a tudományt, de nem is fekszenek be a tomográfba megmenteni az életüket. :D

Pipas 2019.08.13. 09:50:15

@MAXVAL bircaman közíró: "Minden tudományvallás-hívő szentül hiszi: a tudomány mindenre képes választ adni."

Egész nyugodtan hozhatsz ám néhány példát, menevezhetsz pár ateistát, aki "szentül hiszi", hogy a tudomány mindenre képes választ adni. :D

"Nincs bizonyítás axiómák nélkül, azok pedig eleve nem bizonyíthatóak."

Megint összekevered a bizonyítást az érveléssel. Már százszor elmondtam neked, elmondom százegyedszerre is: a természettudományban nincsenek sem axiómák, sem bizonyítás. Olyan van, hogy "bizonyíték", ami tulajdonképpen szinonímája annak, hogy "érv" vagy "tudományos érv". Nem csoda, hogy nem ismered ezeket a fogalmakat, úgy kerülöd az érvelést, hogy az csoda! :D

2019.08.13. 09:53:25

@Pipas: egyetértek, épp az amishokkal érveltem valamelyik nap egy hasonló vitában, miszerint aki ennyire megveti a tudományt, az legyen szíves a laptopját, tévéjét, autóját, stb, kb mindenét kidobni, és menjen amishnak, ugyanis a mindennapi élet alapvető (meg nem alapvető) holmijait a tudomány állítja elő, nem a mesebeli istenkéjük. Erre persze mindig kuss van. Ha bircát elkapja majd a rák (ne tegye) van egy sejtésem, hogy nem a templomba megy, hanem a kórházba. És sajnos van egy olyan sejtésem is, hogy ha meggyógyul, nem a kórházba megy hálálkodni, hanem a templomba. Ilyenekkel nem lehet vitázni :)

2019.08.13. 09:58:21

@MAXVAL bircaman közíró: ez csak a te fejedben létezik, ilyen nincs. A tudomány nem vallás, a tudomány lényege, hogy épp fordítva működik, mint a vallás. Utóbbiban a hit maga a bizonyíték, míg a tudomány bizonyítékokat keres, vizsgál majd elveti/igazolja azokat. Az atommagban nem kell hinni, meg lehet nézni. De tényleg felesleges veled erről diskurálni, mert úgyis jön a válasz, hogy tudományhívők blablabla, mintha a macskámmal dumálnék, akár szórakoztató is lehet, de értelme nincsen :) Szaladj imádkozni a szakállas haverodhoz, az a valódi, az az igazság :))))))

Pipas 2019.08.13. 10:15:26

@Eugene Horse: "nem a kórházba megy hálálkodni, hanem a templomba"

Ó, valóban! :D És aztán visszajön ide és elmondja, hogy a tudomány bizony nem ad ám választ MINDENRE, hogy neki a válaszokat a vallás adta. Nagy szerencséje persze, hogy az orvosának meg nem a vallás adott válaszokat. :(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 10:20:41

@Pipas:

"a természettudományban nincsenek sem axiómák"

Ne viccelj.

2019.08.13. 10:38:27

@MAXVAL bircaman közíró: ennek a mondatnak mi köze a témához? Einstein feltételezte a gravitációs hullámok meglétét, pár éve műszeresen sikerült bebizonyítani. Ez bizonyíték, és a rendszeren belül van. Csak kellett hozzá kutatás, fejlődés, új eszközök, új számítások. A te mondavilágodból mit sikerült bebizonyítani?

Pipas 2019.08.13. 11:03:24

@MAXVAL bircaman közíró: "Ne viccelj."

Vannak ún. axiomatikus rendszerek, ilyen pl. a matematika, a geometria. Itt felvetnek axiomákat és megvizsgálják, hogy mi következik belőlük. Csakis az axiomák következményeivel foglalkoznak.

A természettudomány a természettel foglalkozik, a világegyetemmel. Nem engedheti meg magának, hogy felvessen axiomákat, mert nem az axiomák következményeit, hanem a világot vizsgálja.

Ha egy fizikus például olyat mondana, hogy "fogadjuk el axiomaként, hogy a tér metrikus azaz a világegyetem sima, és vizsgáljuk meg, hogy ennek mik a következményei", akkor a többi fizikus vajon mit mondana neki? Nyilván azt, hogy "öregem, mi azt a világegyemet vizsgáljuk, amiben létezünk, te meg képzelsz magadnak egyet metrikus térrel?". Nyilván felhívnák a figyelmét, akkor akkor feltételezheti, hogy a világegyetem metrikus, ha arra érvei, bizonyítékai, megfigyelései vannak. Akkor viszont már nem axiomáról beszélünk, hanem tényről, esetleg feltételezésről.

Ergo a fizika nem axiomatikus rendszer.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 11:10:47

@Pipas:

Természettudomány se lehet meg axiómák nélkül. Nem is lehet úgy természettudóskodni, hogy eleve ne fogadnánk el pár axiómát.

Pipas 2019.08.13. 11:23:30

@MAXVAL bircaman közíró: "Nem is lehet úgy természettudóskodni, hogy eleve ne fogadnánk el pár axiómát."

De lehet. Hidd el, én elég sok emberrel "természettudóskodtam" és egyikük sem kényszerűlt rá, hogy elfogadjon egyetlen axiómát is. :D Rám sem próbáltak kényszeríteni egyet sem. :D

2019.08.13. 11:26:04

@MAXVAL bircaman közíró: na itt érsz össze a wmikivel. Ha a komplett érzékelhető világunkat bizonyíthatatlannak és valótlannak gondolod, akkor tényleg nincs miről beszélni, de akkor a Mátrixban vagyunk :) De ha esetleg egy szimulációban vagyunk, azt is a tudomány fogja egyszer bebizonyítani, nem a szakállas fazon. Mindenesetre még mindig vicces egy bigott vallásos szájából a természettudományok tagadását hallani, mert ugye a valóság még mindig annyival van előbbre, hogy a tudomány dolgait legalább meg lehet nézni, mérni, tapasztalni, a vallásos mizéria pedig totálisan légbőlkapott fantázia.

Pipas 2019.08.13. 11:26:51

@MAXVAL bircaman közíró: Tudom, most majd megint jössz azzal, hogy minden természettudósnak el kell fogadnia, hogy a világegyetem megismerhető, amit eddig még egyetlen általam ismert természettudós sem fogadott el. Meg azzal, hogy a természet törvényei állandóak, amit meg egy csomó természettudós próbál cáfolni.

Elárulom, ha valamiről bebizonyosodott, hogy nem igaz vagy amiről megpróbálják bebizonyítani, hogy nem igaz, az nem axióma. Az axióma nem vizsgálható, az axióma következményei vizsgálhatók csak.

2019.08.13. 11:32:30

@Pipas: ha jól sejtem birca arra a wmiki-s álláspontra helyezkedett, hogy maga az egész minket körülvevő valóság nem feltétlen valós és nem bizonyított, így az, hogy elfogadjuk, hogy ez maga a valóság, az az axióma. Ezért gondolja úgy, hogy a tudomány alapja az a hit, hogy elfogadjuk, hogy amit látunk és érzékelünk, az valóságos. Így egyenlőségjelet tehet a vallásos hit és a tudományos hit közé, és kihúzhatja a szőnyeget a tudomány alól egyszerűen azzal, hogy maga a kiindulópont hitbéli kérdés, hogy a valóság az valóság. Ez egy eléggé sajátságos nézőpont, és ezért gyanús nekem a birca=wmiki egyenlet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 11:40:08

@Pipas:

Az, hogy nem beszélnek a nyilvánvalóról, az scak azt jelenti, tudatában vannak, nem azt, hogy az nincs.

A teológus se bizonyítja be Istent, mert eleve feltételezi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 11:44:27

@Eugene Horse:

A tudomány nem tudja saját magát bizonyítani.

Ami pedig tény: nem bizonyíthatod, hogy bármi is van rajtad kívül. Se azt, hogy ha van is, ott vannak szabályszerűségek. Mindezt a tudomány egyszerűen elfogadja bizonytíhatatlan alapként, más szóval axiómaként.

Pipas 2019.08.13. 11:46:17

@Eugene Horse: "Ez egy eléggé sajátságos nézőpont, és ezért gyanús nekem a birca=wmiki egyenlet."

Pontosan ezt gondolja, de ez nem sajátos nézőpont, az amerikai hittérítők kedvenc érvrendszere. Erre szokta Aronra azt mondani, hogy "ahhoz, hogya vallás igaz legyen az egész világegyetemnek kell képzeletbelinek lennie". :)

Pipas 2019.08.13. 11:50:21

@MAXVAL bircaman közíró: "Az, hogy nem beszélnek a nyilvánvalóról, az scak azt jelenti, tudatában vannak, nem azt, hogy az nincs."

Ja, most meg már gondolatolvasó is lettél. :D

"A tudomány nem tudja saját magát bizonyítani."

A tudomány semmit sem tud bizonyítani, ezt is elmondtam már neked ezerszer. A tudományban nincs olyan, hogy valamit "bebizonyítottunk", a tudományban a bizonyosság legmagasabb foka a "tudományos elmélet".

A "be van bizonyítva" azt jelentené, hogy az ismeretünk teljes, nincs már mit megismerni. A tudomány egyetlen dologról sem képes kijelenteni, hogy az ismereteink teljesek, hogy az adott kérdés minden kétséget kizárólag el van döntve. Ilyen abszolútumokban csak a vallásos emberek gondolkodnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 11:54:30

@Eugene Horse:

A tudománnyal semmi baj, wmiki álláspontja nem helyes. Ő elment az ellenkező végletbe. Amiben igaza van: a tudomány ugyanúgy hiten alapszik alapelvei szintjén.

2019.08.13. 11:56:44

@Pipas: naivan azt hittem, hogy ekkora marhaságot gondolni kevesek kiváltsága :) Azért az pikáns, hogy a birca-félék szerint a láthatatlan istenbácsijuk elfogadása sima ügy, ellenben a minden nap tapasztalható valóság az bizony kétséges. Tényleg feje tetejére állt náluk a világ, ezt már érdemben nem is lehet kommentelni, ez már a homokozóbeli azénapukámerősebb szint :)

Pipas 2019.08.13. 12:00:01

@MAXVAL bircaman közíró: "Mindezt a tudomány egyszerűen elfogadja bizonytíhatatlan alapként, más szóval axiómaként."

Ja, csak az axióma nem azt jelenti, hogy "elfogadjuk bizonyíthatatlan alapként" vagy "elfogadjuk bizonyítékként". Ilyen az általános iskolába mondanak a gyerekeknek. Megvan a félreértés oka: te az általános iskolai tanyagból rád ragadt magyarázatok alapján próbálod osztani az észt.

És nem, a tudomány nem "fogadja el" ezeket bizonyíthatatlan alapként. Amit te itt hadoválsz arról, hogy "nem bizonyíthatod, hogy bármi is van rajtad kívül" az az ún. Boltzman brain elmélet. Ha a tudomány elfogadná azt amiről te mint axióma beszélsz, akkor képtelen lenne a Boltzman brain elméletet vizsgálni.

Nem, nem fogadják el. Tessék, nyugodtan olvasgasd: en.wikipedia.org/wiki/Boltzmann_brain

Pipas 2019.08.13. 12:01:55

@Eugene Horse: "Tényleg feje tetejére állt náluk a világ"

Pontosan! Elvetik a valóságot, elfogadják a képelet világát. Súlyos elmezavar, valóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 12:04:22

@Pipas:

Amikor egy adott rendszer beszél valamiről, akkor nyilván nem beszél magáról a rendszerről, ez evidencia.

A belgyógyász se elemzi a kálcium-nátrium sejtáramlást, mert ez evidencia, s ő már ezen belül dolgozik.

Pipas 2019.08.13. 12:08:04

@MAXVAL bircaman közíró: "a tudomány ugyanúgy hiten alapszik alapelvei szintjén"

Honnan a francból veszed ezt? Soha nem tanultál tudományt, szerintem soha egyetlen tudományos könyvet nem olvastál és soha egyetlen természettudóssal nemtalálkoztál.

Ez amúgy a tudomány vallás "false equivalence fallacy", egy szándékos érvelési hiba, az ateisták szerint az egyik legidegesítőbb butaság, amit vallásos emberek ismételgetnek. Ezerszer meg lett cáfolva, elég beszűkültnek kell lennie valakinek, ahhoz, hogy ezt előrángassa.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 12:08:51

@Pipas:

A tudomány elfogadja ezeket bizonyíthatatlan alapként, erre utaltam.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.13. 12:12:28

@Pipas:

A tudomány nem vallás, de bizonyítatlan alapokon nyugszik.

A tudomány nem foglalkozik az irracionalitással.

NeonKult

Városi kultúra és design. Street art és kortárs. Kreatív. Same in English.

Címkék

3D (3) 80s (2) 90s (1) adidas (1) ajándék (1) állati (10) állatvédelem (1) amsterdam (1) animáció (1) applikáció (2) art (48) autó (11) banksy (4) bauhaus (1) bélyeg (2) bicikli (1) biztonság (1) bkk (2) bordalo (1) bowie (1) brand (2) bringa (1) bud (1) budapest (23) building (1) burberry (1) burnout (1) business (1) busz (2) bútor (4) celeb (3) cica (4) cicciolina (1) cipő (2) city (1) coaching (1) concept (2) csomagolás (1) dali (3) design (73) digitális (5) disney (1) divat (7) diy (1) drog (1) drón (2) elektromos (4) energia (2) építészet (16) esemény (2) étel (1) étterem (1) facebook (1) fair (1) fashion (1) felújítás (3) fenntarthatóság (22) ferenciek tere (1) festeszet (18) film (14) foci (1) fotó (13) frida kahlo (3) fun (12) future (4) gastro (1) geek (2) giccs (3) gif (1) glitch (2) google (1) graffiti (20) grafika (1) gyufa (1) hajléktalan (1) hajó (1) hazai (7) hazai pálya (21) hbo (1) hipszter (1) hollywood (3) horror (3) hype (2) IKEA (2) illusztráció (27) illuzio (2) indiana jones (1) instagram (1) interjú (1) internet (2) ivóvíz (1) japan (3) karácsony (1) képregény (3) kétfarkú (1) ketfarkukutyapart (1) kiallitas (17) kiszel (1) klasszik (1) klotild palota (1) könyv (8) környezetvédelem (19) kortárs (46) közkút (1) közlekedés (1) közösség (1) kreat (1) kreatív (38) kult (20) kultúra (24) kutya (2) lacoste (1) lakás (4) lakberendezés (3) landart (1) linó (1) living (1) logó (2) logo (1) lsd (1) magyar (17) mar (1) marvel (1) megújuló (1) mercedes (1) mese (2) modern (6) MOME (1) mome (1) motor (2) mozi (2) műkincs (2) museum (6) művészet (68) nasa (1) nemzeti galeria (1) neon (1) neonkult (3) notre dame (2) offline (1) olasz (1) olvasás (1) panel (2) parisi udvar (1) párna (1) performansz (2) pet palack (1) picasso (1) plakát (1) plasticfreejuly (1) plasztik (3) podcast (1) poket (1) pop (6) portfólió (1) poszter (5) programajánló (2) rajzfilm (4) recycling (1) refill (1) reklám (6) reneszánsz (1) retro (1) retró (7) robot (1) rubik (1) ruha (3) sport (2) starwars (2) stencil (1) street (3) street art (21) style (1) szecesszió (1) szex (1) szín (2) szívószál (1) szobrászat (1) szoci (1) sztalker csoport (1) szuperhős (2) szürreál (2) szürrealizmus (1) társasjáték (1) táska (1) tech (4) tenger (2) természet (1) tervezőgrafika (22) timelapse (1) tipográfia (2) történelem (1) trash (1) trend (1) újrahasznosítás (3) újratöltés (1) urban (4) urban art (3) urbex (1) utazás (2) útkeresés (1) UX (1) v (1) varini (1) város (21) vásár (1) vespa (1) vicces (6) videó (5) video (3) víz (1) warhol (3) web (1) zene (5) zsolnay (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása